GoedGevoelMarkt op zaterdag

GoedGevoelMarkt

Leven met een goed gevoel. Maar wel leven. Daar verlangen we toch allemaal naar? Genieten, maar met respect voor de natuur en voor andere mensen. Kopen met een oog op duurzaamheid. Lekker eten en drinken zonder een berg afval achter te laten. Dat kan allemaal op de eerste GoedGevoelMarkt van Schijt aan de Grens, zaterdag 27 augustus In het sfeervolle Stadspark in Venray. Daar combineren we duurzaamheid met gezelligheid, kunst, muziek en lekker eten en drinken met een kleine ecologische voetafdruk. Er zijn exotische hapjes en bier van lokale brouwerij De Grieze. De markt opent om 13.00 uur en duurt tot 17.00 uur.

Maar er is meer in Venray tijdens Schijt aan de Grens 2022.

What’s left vertaalt Tom Waits

De Venrayse band What’s Left heeft zich gestort op Amerikaanse singer-songwriter Tom Waits. De zanger met de stem van gemalen marmer, componist van nummers als ‘The heart of Saturdaynight’ en ‘Jersey Girl’ is al jaren één van de favorieten van de bandleden. Speciaal voor Schijt aan de Grens hebben ze een aantal nummers van Tom Waits vertaald in het dialect/Nederlands. Het resultaat istehoren en te zien om 13.15 en om 15.15 uur.

Woodstock uit de Regio

Wie had er niet bij willen zijn? Het legendarische driedaagse festival vol ‘love and peace’, Woodstock. Helaas Woodstock is geschiedenis, maar Noord-Limburgse artiesten doen delen van het festival herleven. Tegen de achtergrond van fragmenten uit de film over Woodstock, spelen ze nummers van een aantal artiesten die in 1969 op het wiebelige podium stonden. Denk aan de heer J. Hendrix, de heer J. Cocker of Santana. Een bijzonder project voor alle leeftijden. Komt dat zien, om 13.45 en om 16.45 uur.

Dizzy en danshuis dansen door

Niet te vergeten. Ook Dizzy Dance en het Danshuis onder leiding van Myrna van Rens zijn vaste waarden in het Schijt-programma. Dizzy Dance is zaterdag van de partij. Op drie momenten geven zij een moderne danspresentatie vol beweging en emotie. Op zondagmiddag neemt het Danshuis het stokje over met twee voorstellingen Niet te missen!

Stompin’ Grounds

Een scheut gypsy, een forse slok blues, een snufje funk en wat vettige swamp. Dat is het recept van het trio Stompin’ Grounds waarmee ze zalen, zaaltjes en festivaltenten omtoveren in broeierige juke joints. Zaterdag vanaf 17.30 uur. En een voorproefje zie hiernaast.

de band die niet bestaat

En of die band wel bestaat! Kom maar kijken en luisteren naar de drie mannen die van alle funk-, blues- en rockmarkten thuis zijn. Check ze op Facebook waar gitarist Maurice Koonings een heerlijke versie van Jimi Hendrix’ ‘Voodoo Child’ neerzet. https://www.facebook.com/DeBandDieNietBestaat. Bij Schijt aan de Grens brengen ze een ode aan de rockabilly van de Stray Cats. Vet in het haar en zaterdag, 16.00 uur naar het Stadspark.

Whiskywijsheid van GlenWilly

Liefhebber van whisky en een goed verhaal? Kom dan naar GlenWilly, alias Willy Janssen, de whiskykenner uit -hoe kan het anders- het dorp dat honderd jaar geleden uit de turf getrokken werd, Ysselsteyn. Willy heeft een mooie selectie gemaakt om te proeven en vertelt er mooie verhalen bij. Niet alleen voor mannen met baarden!

Zoete post exclusief bezorgd

Een lieve boodschap voor je vriend, je moeder of zomaar iemand? In de vorm van een heerlijk zoete lekkernij, gemaakt met pure ingrediënten? Dan stuur je een zoete post. Het bedrijf van Teuntje Smits verzorgt sinds XX deze bijzondere cadeautjes. Normaalgesproken stopt een anonieme postbesteller ze bij de ontvanger in de brievenbus. Maar tijdens Schijt aan de Grens worden ze door een ouderwetse postbode van de PTT (wie kent die nog?) persoonlijk bij je geliefde afgeleverd. 

Wim Daniëls gast bij Schijt Draait Doorrr!

Schijt Draait Doorrr! is het kindje van Schijt aan de Grens in Venray. In 2019 voor het eerst en daarna ook buiten het festival als zelfstandig programma. Inmiddels is de live talkshow bezig aan de vierde editie. Stan Verhaag spreekt onder andere met taalkundige Wim Daniëls, de Lucky Luke onder de schrijvers. Andere gasten zijn nog een verrassing, de muziek en de columns van Rob Poels en Bert Albers zijn dat niet. Schijt Draait Doorrr! begint zondag om 13.30 uur in het Venrays Museum. Het aantal zitplaatsen is beperkt, dus kom op tijd!

Singer-songwriters

Het Venrays Museum is ook het podium voor singer-songwriters die zaterdag en zondag korte optredens verzorgen. We zijn nog druk in onderhandeling met artiesten en boekers, dus dit overzicht is niet compleet. Check de website, Facebook en Instagram voor nieuws. 

Korte Rok Band

Ze komen uit Deurne en omgeving, staan voor het eerst op een Limburgs podium en ze hebben er zin in: de Korte Rok Band speelt gouwe ouwe covers op hun geheel eigen wijze, met een uitstraling die helemaal past bij Schijt aan de Grens. Meteen na de opening op zondagmiddag, 13.15 uur.

Kinderprogramma

Zoals bij elke editie van Schijt aan de Grens wordt er ook nu weer aan de kids gedacht. Voor de jeugd tot en met 12 jaar staat de kindertent in het Venrayse Stadspark. Biblionu propt die tent vol met activiteiten voor de jongste festivalbezoekers en zal deze activiteiten met enthousiaste vrijwilligers begeleiden.
*Er zijn zandbakken met verschillende soorten zand en natuurlijk materiaal, waarin kinderen iets kunnen bouwen waar ze naar verlangen.
*Ze kunnen gaan knutselen aan een “stok van verlangen”. Je hangt er een oester aan waarop je jouw verlangen kan schrijven.
*Er is een blotevoetenpad
*Ze kunnen gaan schatgraven
*Of een fort bouwen met 200 grote Legoblokken
*In de knusse kampeertent leest Sanne voor uit “De walvis wilde meer”. Over een walvis met een Grenzeloos Verlangen om meer te bezitten. Hij voelt een leegte die hij wil vullen met de mooiste spullen. Of is dat knagend en hongerig gevoel in zijn buik te stillen door juist te geven……….

Ook in 2019 keek Schijt aan de Grens niet op een bak zand meer of minder onder het motto ‘Als de jeugd zich amuseert, hebben de ouders ook plezier’.

Opgeschaore Troubadours

Al even eigenwijs zijn de Opgeschaore Troubadours, een band uit het diepe zuiden van de provincie. Dobro’s, Wah-Wah pedalen, MIDI keyboards en scherpe teksten in het dialect uit de Westelijke Mijnstreek. De Opgeschaoren Troubadours nemen je graag mee op een verrassende reis die moeilijk in een hokje te plaatsen valt. En ze brengen Zo Maar Iemand mee, die spoken word, zang en dans inbrengt. Aanrader, zondag om 14.30 uur.

Dosko

En het programma gaat vol verlangen naar grensloosheid verder met Dosko. Je hoort een elektronische act, maar op het podium staat toch echt een band. Dosko verrast met een cleane sound, fijne melodieën, al dan wel met een randje. Het sextet omarmt invloeden uit de dance, funk en hiphop, maar Dosko is vooral..D O S K O ! Aldus Dosko zelf. Overtuig jezelf zondag om 16.00 uur. https://www.facebook.com/dosko.band/videos/2105222492978121
https://www.facebook.com/dosko.band/videos/5585731611456587

Trikosis

Om 17.30 uur wordt het feest met TRIKOSIS. De band omschrijft zichzelf in goed Engels als internationaal georiënteerde anarcho-folk band. Denk aan accordeon, viool en klarinet. De groep put inspiratie uit de Balkanmuziek en klezmer, maar verpakt dat in een eigen Trikosis-feestjasje. Voorbeeldje? Luister op Youtube maar eens naar ‘Straffe Henry’.

ex-ronny toober

Ex-Ronny Toober
De laatste band van Schijt aan de Grens 2022 in Venray is Ex-Ronny Toober. De Venlose dialect-rock-cultband draait al een tijdje mee in de Venlose scene. Onlangs vierde de band haar 30e verjaardag. Maar sleet zit er nog niet op, integendeel, ze zijn net goed ingespeeld. https://www.facebook.com/exronnytoober/videos/605702220233066

Heb je vragen?
Neem dan met ons contact op.
VOLG ONS
© 2021 - Schijt aan de grens