Skip to main content

Waardering voor live praatshow Schijt Draait Doorrr!

29 december 2019

De oudejaarseditie van de Venrayse live praatshow Schijt Draait Doorrr! smaakt naar meer. Boeiende gesprekken met interessante gasten, afgewisseld met muziek en humor. De ongeveer zeventig bezoekers reageerden enthousiast op de co-productie van Schijt aan de grens en Schouwburg Venray. Schijt Draait Doorrr! is een prima aanvulling op het cultuuraanbod in Venray.

Het programma op zondag 29 december j.l. in de foyer van de schouwburg begon met een blokje cultuur. Gespreksleider Stan Verhaag sprak met schouwburgdirecteur Paul Franssen, met Wilbert Jeuken, de kersverse winnaar van de Venrayse cultuurprijs, en met Kees Teeuwen van het festival Kitsch. Daarna was het tijd voor een gesprek over boeren, de gespannen verhoudingen en hoe het verder moet met de veehouderij. Een zwaar onderwerp, maar gelukkig zorgde varkensboer en columnist Rob Poels voor humor en relativering. Aandoenlijk was gesprek tussen Luc Winants en de 13-jarige Noa Hermans. Noa ijvert voor een jongerengemeenteraad en wil wethouder worden. Het gesprek eindigde met de afspraak voor een wederzijds bezoek.

Schijt Draait Doorrr! zorgde ook voor nieuws. De steun van bijna-burgemeester Luc Winants voor de veehouderij haalde de Peel en Maas en schoot bij bezorgde burgers over de overlast van stallen in het verkeerde keelgat.

Voor de professionele muzikale omlijsting zorgde het trio D’Accord, dat putte uit hun ruime repertoire van jazzy swingende nummers.

Klik HIER voor de volledige uitzending.

Na het succes van de tweede Schijt Draait Doorrr! gaat de organiserende werkgroep nadenken over hoe nu verder? Doorgaan met het programma ligt voor de hand, maar hoe vaak en wanneer, daarover hebben ze nog geen besluit genomen.