Skip to main content

SCHIJT DRAAIT DOOR

ZONDAG 24 OKTOBER – foyer Schouwburg Venray Anne Thielen, Stef Classens en grenzeloos verlangen bij Schijt Draait Doorrr! Politiek en het CDA, muziek en psychisch welbevinden, reizen en verlangen. Het komt allemaal voorbij tijdens editie drie van de talkshow ‘Schijt Draait Doorrr!’. Op zondag 24 oktober, ontzettend live in de Foyer van Schouwburg Venray. Het mag weer! Geen goed festival zonder een goede talkshow. Schijt Draait Doorrr! – losjes gebaseerd op ‘De Wereld Draait Door’ – maakte zijn debuut tijdens Schijt aan de Grens in 2019 en kende een succesvol vervolg in december 2019 in de Foyer van Schouwburg Venray. In 2020 gooide corona roet in het eten, maar op 24 oktober aanstaande is het – eindelijk! – tijd voor editie drie. Deze keer geïnspireerd door het thema van Schijt aan de Grens 2022: Grenzeloos Verlangen.

Ideale lijsttrekker
Anne Thielen, de Venrayse CDA-politica en voormalige wethouder, is één van de gasten. Samen met gespreksleider Stan Verhaag blikt ze kort terug op het voor haar partij enerverende jaar 2021. Maar vooral kijkt ze vooruit naar het nieuwe jaar, inclusief de gemeenteraadsverkiezingen in maart. Wat maakt haar tot de ideale lijsttrekker? En waar verlangt zij grenzeloos naar?

Op de motor en te paard

Over grenzeloos verlangen gesproken: Sjaak Lucassen uit Maashees komt vertellen over zijn wereldreis op de motor. Jos Swinkels – geboren in Oirlo – maakte een tocht die hier ogenschijnlijk haaks op staat: te paard. Niet uit te sluiten valt dat ook Jos’ ervaringen in Zuid-Amerika voorbijkomen. Hetzelfde geldt voor de plannen van Sjaak om de noordpool te bereiken… met een zelfgebouwde motor.

Mooi herfstgesprek
Een mooi herfstgesprek belooft het onderhoud te worden met de Veulense muzikant Stef Classens. Hij brak door in 2014 als ‘Beste singer-songwriter’, ontmoette inspirerende mensen en speelde op fantastische plekken, zoals het fameuze Hongaarse popfestival Sziget. Maar niet alles wat hij aanraakte veranderde in goud. Wat dat psychisch met hem deed – ook in coronatijd –, vertelt hij bij Schijt draait doorrr!. Tussendoor speelt hij enkele nummers.

Voormalig varkensboer, voormalig ambtenaar
Geen Schijt draait doorrr! zonder columns. Rob Poels uit Smakt is niet alleen voormalig varkensboer, maar ook woordkunstenaar; ras-Venraynaar Bert Albers is niet alleen voormalig ambtenaar, maar óók woordkunstenaar. Beide heren vertellen op eigenzinnige wijze wat hen opvalt aan deze cq. gene zijde van de Brabants-Limburgse grens.

Sfeervolle Foyer
En dit alles natuurlijk weer in de sfeervol aangeklede Foyer van de schouwburg, de huiskamer van cultuur in Venray. Editie drie van Schijt Draait Doorrr! is een co-productie van de Venrayse werkgroep van Schijt aan de Grens en Schouwburg Venray. Het programma begint om 13.30 uur (deuren open om 13.00 uur, toegang gratis) en duurt tot ongeveer 15.15 uur, waarna we de link leggen met het festival The Sky is No Limit. Tot zondag 24 oktober, tot Schijt! Fotobijschrift: Schijt Draait Door!!! in december 2019. (Foto: Rikus ten Brücke.)

Heeft u vragen? Neem contact op met Bert Albers, tel. 06-13964610