Skip to main content

OPROEP SCHIJT AAN DE GRENS HELPT MEE

Schijt aan de Grens wil niet alleen creativiteit, kunst en cultuur tijdens de festivals tonen maar juist nu in de coronaperiode ervoor zorgen dat mensen met elkaar verbonden worden en helpen daar waar nodig is.

Momenteel wordt er veel aandacht gegeven aan de bewoners van verzorgingstehuizen om de dagen kleurrijker, leuker en gezelliger te maken. Maar dat geldt niet voor een grote groep mensen die thuis wonen, vaak alleen en afhankelijk van de thuiszorg en/of de mantelzorger (als die aanwezig is). De aangeboden zorg is nu ook anders ingericht en beperkter geworden. De mantelzorger doet wat hij/zij kan, en als er geen mantelzorger is dan betekent het voor deze groep mensen vaak het leiden van een geïsoleerd bestaan.

Voor die “vergeten groep” mensen die leven in de regio Venray (Venray en de kerkdorpen) en regio Boxmeer (als voorbeeld: Overloon, Maashees, Holthees, Vierlingsbeek) wil Schijt aan de Grens een steentje bijdragen. In praktische zin, in creativiteit, in gezelligheid, kortom in aandacht en hulp.

Er is een koppeling van vraag en aanbod. Het aanbod is wat iemand als activiteit wil aanbieden naar aanleiding van de oproep. Dit kunnen zijn activiteiten in de vorm van praktische hulp, zoals boodschappen doen, de ramen lappen, de tuin onderhouden, of een praatje aan het raam. Maar ook in creatieve zin: muziek maken, zingen, een voorstelling geven, tekeningen maken. Alle activiteiten worden door de aanbieders belangeloos uitgevoerd. De vraag komt vanuit de Zorggroep Noord-Limburg en Noord-Brabant. Wijkmanagers brengen in kaart waar behoefte aan is, en leggen dat neer bij de coördinator van Schijt aan de Grens. Deze coördinator zorgt ervoor dat verbindingen tot stand komen.

Schijt aan de Grens probeert zoveel mogelijk mensen hierbij te betrekken. Want wat is er mooier dan in deze bizarre periode iets moois voor elkaar te betekenen? Draag jij een steentje bij aan een “vergeten” groep mensen in jouw omgeving?
Meld je aan bij info@schijtaandegrens.nl of via 06-21974611 en geef aan welke activiteiten je aanbiedt.

Des te groter het aanbod, des te meer te bieden, des te meer blije mensen!

Wellicht ten overvloede: alle activiteiten worden volgens de maatregelen van het RIVM uitgevoerd.

Even geen schijt aan de grens! Maar wat zijn wij aan het doen dan!? Wij zijn op zoek gegaan naar ouderen die het leuk vinden om jouw hulp te krijgen. Daarom zijn wij natuurlijk ook op zoek naar mensen die het leuk vinden om hulp te bieden! Kun jij ramen lappen, praten, zingen, gitaar spelen, kunst maken, dichten of juist iets heel anders? En vind jij het leuk om te helpen? Dit kan een uurtje zijn, meerdere keren per week of zelfs wekelijks!? Stuur dan een email naar info@schijtaandegrens.nl en wij matchen jou aan een persoon die dit leuk vind! 

27 april 

Vorige week is zanger Wim Kunen langs geweest bij de familie Reintjes en heeft een fantastisch optreden gegeven! De familie Reintjes heeft er volop van genoten! Ken jij iemand die we blij kunnen maken met een mooi optreden, gedicht of iets anders? Of wil jij helpen, met je talent, je praatje, of iets anders? Stuur een email naar info@schijtaandegrens.nl. #Wezijnnogsteedsopzoek!

1 mei

Vandaag hebben we de mensen aan de Derpshei en Gildetrom in Overloon een verrassing bezorgd. Ger Holtermans heeft met zijn orgel ’t Klötje verschillende kleine concertjes verzorgd. Vele blije gezichten en hartverwarmende reacties. Daar doen we het voor!
Heeft u ook een wens, laat het ons weten. Wij doen ons best voor u.

3 mei

Wies en Nie Wies verrasten menigeen met hun act speciaal ingestudeerd om ramen te wassen op een ludieke manier. Schijtaandegrens#wijhelpenmee#meteenknipoog

7 mei

Jos Koenen (Atelier Jerusalem) en Jeanne van Maarseveen on tour voor Schijt aan de Grens. In Oirlo, Leunen en Veulen werden mensen verrast met hun optreden. #Schijtaandegrenshelptmee#leukereacties#allesopgepasteafstand

Wil je iemand verrassen? Stuur een mail naar info@schijtaandegrens.nl

14 mei

Mr Bling toverde menig glimlach op de gezichten bij het wassen van de ramen op geheel eigen wijze. Dit onder muzikale begeleiding van Erik en Gertie uit Boxmeer. Mensen hebben genoten en daar doen we het voor!
Schijtaandegrenshelptmee#boxmeer#vierlingsbeek#ontour

15 mei

Het eerste optreden was bij Tiny en Leendert van Gemert. Beiden hebben ze Corona gehad. Leendert is verpleegkundige geweest en staat altijd klaar voor de medemensen in deze buurt waar veel ouderen wonen. Deze hebben op gepaste afstand meegenoten.

Het tweede optreden was bij mevrouw Ans van de Werken. Mevr. van de Werken zit al 15 jaar in een dagopvang. Maar door Corona kan ze daar nu niet meer naar toe en zit ze al die tijd thuis. Ze geniet enorm van muziek. Ze zou vrijdag naar een concert van Frans Bauer gaan in de schouwburg van Venray. Maar dat is natuurlijk gecanceld. Wat is er dan mooier dan een privé concert te krijgen Gert!