Cor de Ree

Cor de Ree uit Maasniel is een creatief buitenmens met een geheel eigen vorm- en beeldtaal. Strakke, liefst verticale lijnen vormen de basis voor zijn ontwerpen. Zijn werkveld ligt voornamelijk in het ontwerpen van tuinen en alles wat de ‘natuurlijke’ tuin nog kan verfraaien. Met diverse banken, tafels, tronen, hekwerken, ornamenten, zuilen, wateropvang, torentjes en complete paviljoenen heeft hij de afgelopen jaren de wereld van zijn opdrachtgevers veraangenaamd. Koperpijp, zink en glas-in-lood zijn voor hem favoriete materialen. En altijd is er wel een persoonlijk element, waar de opdrachtgever zich in herkent. Cor is twee dagen aan het werk in Overloon en is graag bereid alles te vertellen over zijn kunstwerken. 

www.corderee.nl

Petra Verhees

Beeldend kunstenaar Petra Verhees maakt beelden en objecten in glas, steen en hout. Door haar fascinatie voor water is ze gaandeweg gaan werken met glas, omdat ze in glas dezelfde lichtbreking aantrof. In glas vormgeven biedt echter meer mogelijkheden; in water vindt ze nog steeds haar inspiratiebron.

Voorafgaand aan het ontstaan van de uiteindelijke beelden speelt een heel proces van schetsen, tekenen en fotograferen. Behalve met glas werkt ze graag met materialen als steen en hout. Hun natuurlijke uitstraling laat ze combineren of confronteren met de doorzichtigheid van het glas. Om haar ideeën te verbeelden kiest ze graag mathematische vormen als cirkels en driehoeken omdat deze objectief zijn. Ritme en helderheid zijn voor haar belangrijke elementen. Aan de cirkel en de spiraal die vaak terugkeren in haar werk verbindt ze een symbolische betekenis. Het werk van Petra is twee dagen te zien in Overloon.

www.petraverhees.nl

Janny Hurkmans

Janny Hurkmans uit Boxmeer schildert “knuffelkunst”. Ze noemt zichzelf een rockartist maar dan met acrylverf op stenen! Ze schildert een breed scala van onderwerpen. Graag schildert ze oude meesters na maar opdrachten van huisdieren, en geliefde familieleden worden het meeste geschilderd op steen. Doordat de stenen worden afgelakt met vernis kunnen ze worden vastgehouden: knuffelkunst dus! Janny is twee dagen aanwezig in Overloon. 

www.studiojanny.com

Peter Arts

Overloner Peter Arts raakt geboeid door de magie van licht en donker in een foto vastgelegd en hij besluit lid te worden van een fotoclub. Een nieuwe wereld met ongekende mogelijkheden openbaart zich. De camera biedt Peter de mogelijkheid te verhalen over zijn omringende wereld. Na enkele jaren van zoeken en experimenteren, krijgt hij de behoefte zich ambachtelijk technisch, maar ook artistiek te ontwikkelen en hij laat zich inschrijven aan de Kunstacademie afdeling fotografie in Mol België. Naast de gebruikelijke academische ontwikkelingen ervaart Peter hier ook de mogelijkheden tot zelfreflectie en dit als uitgangspunt voor zijn werk te gebruiken. Boeiende beelden, zuivere poëzie in zwart wit en kleur vastgelegd ontstaan. Zijn foto’s, soms confronterend maar getuigend van een dermate doorleving en bezinning, zijn kenmerkend voor de individualiteit van deze fotograaf.

Peter is beide dagen aanwezig in Overloon om over zijn foto’s te vertellen. 

Imke Beek

Kunstenares Imke Beek uit Malden laat zich inspireren door de natuur.

De natuur manifesteert zich in verschillende verschijningsvormen en processen. Boeiend is de jaarlijkse cyclus, de snel opeenvolgende en wisselende groeiprocessen, ontluikende takken, beschermbladen om bloemen en kernen, vruchten met harde kernen, harde basten om zachtere inhouden, beschermlagen, stekelig of fluweelzacht, opengebarste en verweerde zaaddozen, maar ook groeiwijzen, recht of gebogen, in geleidingen of spiraalvormig. Alledaagse materialen vormen de basis van haar werk, zoals ijzerdraad, takken, papier, lijm en gaas. Alles beschilderd in bij de natuur passende kleurenvariaties. De objecten en installaties vormen niet alleen een geheel met de omgeving, maar zoeken en creëren ook een spanningsveld met dezelfde omgevingsfactoren.

www.imebeek.nl

Speciaal voor het festival Schijt aan de Grens creëert Imke zowel in Overloon als in Venray in het oog springende installatiekunst.

Jaap Glandorff

Jaap Glandorff uit Gennep heeft vanaf begin jaren zestig een fascinatie voor hout. Deze karakteristieke kunstenaar bouwt de meest uiteenlopende constructies met natuurlijk materiaal.

Hij maakt houten objecten en meubels. Zijn sculpturale serie kruiwagens is interactief. Tijdens het kruien manifesteren zich nieuwe aspecten. Zijn imiddels beroemde stoelen zijn gebaseerd op het Mongools paardenzadel en zijn naast functioneel. Jaap is een geweldige verteller en met een aanstekelijk gevoel voor humor. Hij is beide dagen zelf aanwezig in Overloon bij ’t Helder.

Margot Oomen

Kunstenares Margot Oomen werkt vanuit Riemst, België. Voor haar draait het leven om positieve energie, liefde, emotie, zelfreflectie en verwondering. Deze gedachte is de basis voor alles wat zij maakt. Haar schilderijen zijn behoorlijk groot van formaat. Het is haar bedoeling dat het werk je overweldigt waardoor je je als mens heel nietig voelt ten opzichte van de grootsheid van de wereld. Zij schildert grote portretten op doek waarin vooral het woord “zelfreflectie” van toepassing is. De overpeinzende, starende personen kijken recht in je ziel. Door het grote formaat en de starende ogen kun je nauwelijks aan hun allesziende blik ontsnappen.

Daarnaast toont zij haar zogenaamde “Happy People” serie. Dit werk is gebaseerd op kindertekeningen omdat je tijdens je leven als kind nog puur en onbevooroordeeld bent. Vanuit deze gedachte zijn bronzen sculpturen ontstaan. Als de zon op het beeld schijnt ontstaat er een bijzondere schaduw. Deze schaduw lijkt wel een soort “alter-ego”. En dat heeft haar geïnspireerd om schilderijen te maken die een ongelooflijke energie en levensvreugde uitstralen. De woorden “positieve energie, liefde, emoties en verwondering” zijn weer terug te vinden in haar “Happy People” serie.

Haar atelier is een loods van 180m2 en ligt naast de kringloopwinkel in Riemst. Het is een fijne plek waar ook eigentijdse creatieve workshops gegeven worden onder de naam ‘Studio Buuf’. De focus ligt op het ontwerpen van designproducten van afvalmaterialen. Schalen, vazen, lampen, beelden ….   Wat er allemaal van gemaakt wordt is twee dagen te zien tijdens het Festival Schijt aan de Grens in Overloon.

Allebei de dagen is Margot aanwezig in Overloon. 

Muziek

Loes Swinkels

Singer-songwriter Loes Swinkels

 Met haar veelzijdige, soulvolle stem, oprechte liedjes en reisverhalen weet singer songwriter Loes Swinkels haar publiek vaak te ontroeren. Loes reisde de wereld over, van Afrika tot Azië, Canada, USA en Australië op zoek naar haar plek in de wereld. Ze verloor uiteindelijk haar hart aan Nieuw Zeeland en kwam thuis in zichzelf. Haar reizen en levenservaringen zijn de inspiratiebronnen voor Loes’ leven en liedjes, waarin ze liefde en licht wil delen.

Na 3 Engelstalige albums in eigen beheer te hebben uitgebracht, released singer songwriter Loes Swinkels met de EP ‘Alles Is Goed’ haar eerste Nederlandstalige eigen werk. Liedjes geschreven vanuit het hart met een vleugje van roots invloeden, over eigen levenservaringen, liefde, vriendschap, loslaten en vrij zijn. Laat je hart verwarmen door deze oprechte liedjes en de warme stem van Loes Swinkels. De EP is verschenen op 1 april 2022 als een digitale release. 

Op zaterdag 27 augustus kun je het optreden van Loes bijwonen onder het genot van een lokaal drankje en diverse hapjes in ‘Theatraal Tapas’. 
Om zeker te zijn van een plekje in dit intieme theater kun je je van tevoren aanmelden via info@schijtaandegrens.nl. (kosten € 9,- = 3 munten), ter plaatse te voldoen.
Tijden: 13.00 uur, 14.15 uur en 15.30 uur. 

Jesper Albers

Singer-songwriter Jesper Albers

Als drummer van alternatieve rockband PACESHIFTERS heeft Jesper al veel podia gezien. Dit keer speelt hij een set van eigen werk, niet achter de drumkit maar zichzelf begeleidend met gitaar en mondharmonica. Jesper is op dit moment bezig met het maken van zijn debuut EP in bandvorm, de nummers die hij gaat spelen zijn een mooi voorproefje van wat nog komen gaat. Voor liefhebbers van Ryan Adams, Kurt Vile en Neil Young.

De liedjes van Jesper zijn te horen op zondag 28 augustus in ‘Theatraal Tapas’ onder het genot van een lokaal drankje en diverse hapjes. 

Om zeker te zijn van een plekje in dit intieme theater kun je je van tevoren aanmelden via info@schijtaandegrens.nl (kosten € 9,- = 3 munten), ter plaatse te voldoen.
Tijden: 13.00 uur, 14.15 uur en 15.30 uur.

Huub Janssen

Singer-songwriter Huub Janssen

Huub Janssen was frontman van Diep Sjit en Ondiep. In 2019, na 27 jaar en talloze optredens hield deze band op te bestaan. Van Ondiep verschenen in totaal vijf cd’s, waarvan de eerste twee onder de naam Diep Sjit. Na de albums Kameroad, Van vleis en bloed, Hemel op aarde en An ’t water bracht de band in 2013 het laatste album Wanssum uit. Dit album bevat de bekendste liedjes van de formatie. Ondiep scoorde de in al die jaren twaalf L1mbo top 10-hits en stond vier keer op nummer één met de liedjes An ’t water, Wanssum, Hieel moj megje en Beter als oeijt gewest. Dat laatste nummer werd in 2011 door L1 zelfs verkozen tot beste van het jaar. Het bekendste liedje van Ondiep is Hutje op de hei. Huub timmert nu solo aan de weg. Hij heeft zich laten inspireren door de gevolgen van ontsluiting van de oude maasarm rondom zijn woonplaats Wanssum.
Nieuwe landschappen, fietspaden, wandelwegen, complete nieuwe beelden en panorama’s. Zijn nieuwste liedje ‘van ’t pad af’ is een duet met Frans Pollux. Dit liedje is na Naor Geijsteren, De rondweg, De alde maaserm, Plekske van geluk, het 5e liedje in de reeks van de gevolgen alle veranderingen. Frans Pollux noemt hem de ’troubadour van Wanssum’. Dit inspireerde Huub weer tot het maken van een ’tour de troubadour’. Een tourtje langs de gezellige terrassen in het gebied. Vaak met accordeonist Rogier Rutten, maar op Schijt aan de grens speelt Huub alleen.

Al het werk van Diep Sjit, Ondiep én Huub is op spotify te vinden. Voor meer info: info@huubjanssen.nl

Huub Janssen is in Overloon te zien en te horen op zaterdag 27 augustus. 

Mixure Music

De meest complete live Top2000 coverband van de regio. Aangenaam kennis te maken, wij zijn Mixure Music!

De 20-koppige band is uitgerust met swingende sax- en kopersecties, opzwepende percussie, meerstemmige zang en een enthousiast combo. Voorzien van een eigen licht- en geluidsinstallatie bieden wij een professionele live ervaring van een dansbare, leuke en bovenal gevarieerde mix van Top2000 covers.

In Noord-Oost Brabant en omstreken spelen wij onder meer in het openluchttheater, op een cultuurfestival, gewoon in de buitenlucht bij een zonnig terrasje of op de lokale braderie of kermis. Maar ook in de kleinere kroegjes en zalen kunnen we uit de voeten met een kleiner muzikaal gezelschap. Zo is er altijd voor ieder wat wils en maken we er samen een muzikaal feest van herkenning van. 

Te zien en te horen op zaterdag 27 augustus op het hoofdpodium in Overloon. 

Three of a Kind

THREE OF A KIND acoustic trio

 Three of a kind is een akoestisch trio uit Gennep bestaande uit Judith Vaasen (zang), Ted Reintjes (gitaren) en Clance Vaasen (zang/gitaar).

Samen brengen zij pop, rock, soul, americana en blues hits ten gehore van oude en nieuwe bekende artiesten, zoals The Eagles, CCR, Eric Clapton, Pink Floyd, Thin Lizzy, Fleetwood Mac, Tina Turner, Beatles, Ilse de Lange, Bob Seeger, Chaka Khan, Doobie Brothers, Prince, Amy Winehouse, Whitesnake, Willie Nelson, Lady Gaga, Rolling Stones, Golden Earring, Rosenberg Trio, Kensington, Toto, Metallica, Paul Carrack, Mink Deville, Vandenberg, The police, Danny Vera, Beth Hart, Alanis Morissette, Chris Stapleton, U2, Wilson Pickett, Elvis Presley en talloze andere bands en artiesten. Kortom; niks is ze te gek!

Wil je live muziek waar je gezellig bij kan kletsen, serieus naar wilt luisteren of gewoon af en toe lekker wil dansen? Boek dan akoestisch trio “Three of a Kind” . Gegarandeerd succes!!

Te zien op zondag 28 augustus op het hoofdpodium in Overloon. 

Facebook: “THREE OF A KIND acoustic trio

De Wafelzusjes

De zusjes Marjon en Esther Peeters, geboren en getogen in de gemeente Peel en Maas kochten in 2019 een vrolijk gekleurde roodtrailer. Ze begonnen aan een nieuw avontuur met het verwennen van klanten met eerlijke en heerlijke producten waarbij gezelligheid voorop staat. Tijdens het festival bakken ze kakelverse wafels die bedekt worden met verse aardbeien uit de regio en afgewerkt worden met een dikke dot slagroom. Wie kan dit weerstaan…..? 

Heb je vragen?
Neem dan met ons contact op.
VOLG ONS
© 2021 - Schijt aan de grens