Skip to main content

Nieuwsbrief 15 september 2023

Hallo volgers van Schijt aan de Grens. Een teken van leven van bestuur en vrijwilligers. Want ja, het duurt nog lang voordat het festival -voor de vijfde keer!- Venray en Overloon op z’n kop zet. Maar we zitten bepaald niet stil. Liefst twee activiteiten staan dit najaar op het programma. Om het wachten te verzachten. En Schijt aan de Grens gaat weer een nieuwe grens over.

Nieuwe grenzen

Donderdag 21 september vindt in de Venrayse schouwburg het ondernemersevent Venray Big Business plaats. Een netwerkbijeenkomst voor bedrijven en ondernemers uit de regio. En daar presenteert Schijt aan de Grens zich. De inhoud is nog een verrassing, maar reken op een presentatie die past bij het karakter van het festival. Wat Schijt daar te zoeken heeft? Een bruisend cultureel leven draagt bij aan het welbevinden van werknemers. Voor bedrijven is het cultuuraanbod zelfs een belangrijke vestigingsvoorwaarde. En Schijt aan de Grens wil naast de overheid ook het bedrijfsleven bij het festival betrekken. Hoe dat is afgelopen lees je in een volgende Nieuwsbrief. Daarin ook het thema voor Schijt aan de Grens 2024, op zaterdag 24 en zondag 25 augustus.

Schijt danst Doorrr!

Voor iedereen die niet van stilstaan houdt is er Schijt danst Doorrr! Zaterdag 14 oktober, vanaf 20.00 uur is zaal BRL/Odeon aan de Hoenderstraat 10 in Venray een avondje danspaleis. Disco en swingen op eendagsvliegen en tijdloze hits uit decennia popgeschiedenis. Feestelijk opgediend door professionele v-jays in een setting van discolampen en de verlichte Saturday Night Fever dansvloer. Verzoeknummers kun je nu al aanvragen. Maak je eigen lijst met favorieten en stuur die voor 1 oktober naar info@schijtaandegrens.nl. Avondvullende pret voor dancing queens en glamour boys van alle leeftijden. Maar ook luchtgitaristen (m/v/x) , Barbies, gothics en rastafari’s zijn welkom. Er is geen dresscode, maar voor de gast met de beste looks ligt wel een mooi prijsje klaar. En dat allemaal voor € 7,50 p.p. Waar hebben we het nog over? Gauw kaartjes bestellen via www.schijtaandegrens.nl.

Schijt draait Doorrr!

De live-talkshow en spin off van het festival i

s inmiddels een gevestigde naam. Maar de locatie was tot nu toe steeds Venray. Daar moest maar eens verandering in komen. We heten niet voor niets….

Zondag 5 nov

ember gaat het gebeuren: Schijt draait Doorrr! live in ’t Helder in Overloon. Met nieuwe gasten en vertrouwde gezichten. Zoals gastheer-presentator-interviewer Stan Verhaag en columnisten Rob Poels en Bert Albers. Maar met nieuwe gasten. We hebben de beide nieuwe burgemeesters van Venray en Land van Cuijk aan tafel. Plus de voorzitters van de carnavalsverenigingen van Venray en Overloon, een week voor de aftrap van het nieuwe seizoen. En

Jos van Katwijk, ondernemer in vintage en tv-persoonlijkheid in Duitsland. Maar ook Maud van Groenewegen, die zich inzet tegen pesten en voor inclusiviteit op school. Muziek is er ook altijd bij Schijt draait Doorrr! Daarvoor zorgt Merel Ubeda. Merel speelt piano, zingt en heeft een mooie saxsolo in huis.

Een vol programma, zondag 5 november. We beginnen om 14.00 uur, de deuren gaan om 13.30 uur open. Je vindt ’t Helder aan de Helderseweg 31 in Overloon. De entree is gratis, maar kom op tijd want het aantal plaatsen is beperkt.