Skip to main content

Nieuwsbrief 14 februari 2023

Schijt aan de Grens 2022 ligt alweer ruim achter ons en het volgende festival staat ‘pas’ voor 2024 op het programma. Maar het bestuur is al druk met de voorbereidingen voor het festival. In enkele brainstormsessies hebben we de koers voor 2024 en verder uitgezet. ‘Wat is Schijt aan de Grens en waarvoor willen we staan?’ was de centrale vraag die we op tafel hadden liggen. En hoe zien onze vrijwilligers en bezoekers dat terug in het programma? Geen zorgen, er verandert niet veel. We blijven het festival dat prikkelt en deelnemers uit de regio inspireert tot samenwerking en kruisbestuiving. Schijt aan de Grens blijft twee dagen duren en we blijven op twee locaties in Venray en Overloon. Wat verandert er dan wel? Nou  we gaan het vooral wat anders organiseren. Beter en professioneler denken we. Er komen werkgroepen voor verschillende taken en festivalonderdelen: horeca, faciliteiten en natuurlijk het programma. De werkgroepen bestaan uit mensen van beide locaties en werken voor beide locaties. Uiteraard blijft er ruimte voor de Lônse en Venrodse local touch, maar we streven ook naar meer uitwisseling in het programma.

Datum bekend
Het bestuur heeft ook de datum van Schijt aan de Grens 2024 vastgesteld: zaterdag 24 en zondag 25 augustus. Noteer vast in de (digitale) agenda en op de kalender en plan je vakantie om Schijt heen!


Nieuwe gezichten in bestuur Schijt aan de Grens

Het bestuur van Schijt aan de Grens heeft versterking gekregen. Janny Hurkmans (58) uit Boxmeer gaat zich bezighouden met de communicatie en vooral de social media. En we hebben een nieuwe technisch voorzitter. Peter Verdijk, ook uit Boxmeer, neemt vanaf 1 maart de voorzittershamer over van Oostrumer Bert Linskens, die 7 jaar de vergaderingen van het bestuur als onafhankelijk voorzitter heeft geleid. Het bestuur neemt 11 februari afscheid van Bert en heet Peter welkom.

Even kennismaken met Janny:
Mijn naam is Janny Hurkmans en na 17 jaar omzwervingen met ons gezin door de USA zijn we nu woonachtig in Boxmeer. Tijdens de lockdown heb ik door verveling ontdekt dat ik van schilderen houd en realisme spreekt me enorm aan. Ik gebruik social media om mijn werk bekend te maken en te communiceren met mijn groeiende klantenkring. Ik ben in contact gekomen met het geweldige festival SADG. Een plaatsje in het bestuur om de PR op social media mee te verzorgen lijkt me een leuke uitdaging. Dus tot ziens op onze pagina’s van SADG op de social media kanalen!

 Ook Peter stelt zich kort voor:
Over de vraag van Wilbert Jeuken of ik ervoor zou voelen om Bert Linskens op te volgen als “technisch” voorzitter van het bestuur van Schijt aan de Grens heb ik niet lang na hoeven denken.

Een eerste gesprek met Bert was voldoende om me over de grens te trekken. Dat ik al bij een eerdere editie van SADG betrokken was heeft daarbij zeker geholpen!

Even voorstellen; ik ben Peter Verdijk  69) uit Boxmeer en sinds 4 jaar gepensioneerd. Na een periode van 15 jaar als directeur van stichting Actief, re-integratie/kringloopbedrijf in Boxmeer en Cuijk, en eerder werk in het onderwijs en de sociaal culturele sector, kan ik me nu vooral bezig houden met mijn passie voor muziek .

Naast zelf spelen in het Boxmeerse muziekcollectief ZAND &GRIND en produceren van muziektheatervoorstellingen van dit gezelschap houd ik me ook bezig met de programmering van het maandelijkse muziekprogramma DEINING in het Veerhuis in Oeffelt en ben actief in de literaire stichting de Kneep. Bij deze laatste stichting was ik ook een periode actief als technisch voorzitter en daarna als lid van een werkgroep. Verder werk ik samen met mijn vrouw aan een soloprogramma met eigen Nederlandstalige liedjes in een nieuwe groep.

Vanaf februari word ik lid van het 4 mei comité in het Land van Cuijk.

Ik heb erg veel zin in de samenwerking met het bestuur van SADG. Het zal me, gezien mijn interesse in programmeren en organiseren misschien “moeite kosten” om alleen technisch betrokken te zijn maar dat is natuurlijk wel mijn uitgangspunt!