Skip to main content

Nieuwsbrief 17 mei 2022

Het is volop lente, corona is verhuisd naar achterin de krant en in Overloon en Venray zijn we druk bezig met het programma voor Schijt aan de Grens 2022. Zaterdag 27 en zondag 28 augustus is het zo ver. Meer info over het programma volgt. Eerst wat ander nieuws.

 

Lintjes voor oud-vrijwilligers Schijt aan de Grens
Wilma Zegers uit Merselo en Hetty Coppis uit Overloon zijn koninklijk onderscheiden voor al het vrijwilligerswerk dat beide vrouwen al jaren hebben gedaan. Wilma en Hetty waren tot voor kort ook actief voor Schijt aan de Grens. Namens bestuur en alle medewerkers gefeliciteerd met jullie lintje! Dik verdiend. Op de foto’s spelt burgemeester Kompier van Venray Wilma Zegers haar lintje op en staat een trotse Hetty Coppis met een dikke bos bloemen naast burgemeester Hillenaar van de gemeente Land van Cuijk.Werkgroep Venray zoekt deelnemers voor eerste GoedGevoelmarkt
Schijt aan de Grens in Venray presenteert zaterdag 27 augustus tijdens Schijt aan de Grens 2022 de eerste GoedGevoelmarkt. In het sfeervolle Stadspark willen we duurzaamheid combineren met gezelligheid, kunst, muziek en lekker eten en drinken met een kleine ecologische voetafdruk.
We zijn op zoek naar mensen die een kraampje willen huren. Waar moet je dan aan denken? Nou bijvoorbeeld iemand die van afgedankte kleding prachtige nieuwe creaties maakt. Heerlijke smoothies van afgekeurde groenten serveert. Met een 3D-printer kunstwerken maakt van gerecycled plastic. Heerlijke fairtrade koffie van Ethiopische boeren serveert. Of mensen die op een andere manier bezig zijn met duurzaamheid en de circulaire economie.
De eerste GoedGevoelmarkt opent om 13.00 uur en duurt tot 17.00 uur. Belangstellenden kunnen een mooie marktkraam huren en we hebben ook plek voor enkele foodtrucks en koffie- of theetentjes. Ook (muzikale) acts die passen bij de duurzame en circulaire GoedGevoelmarkt zijn van harte welkom. Ken je iemand die op de GoedGevoelmarkt niet mag ontbreken of heb je zelf interesse in een kraampje? Mail dan naar goedgevoelmarkt@schijtaandegrens.nl.

Gezocht: een filmpjesmaker Communicatie, communicatie, communicatie. Een goede communicatie is onmisbaar voor een festival als Schijt aan de Grens. Onze werkgroepen die het festival op de locaties Venray en Overloon vormgeven, zijn op zoek naar iemand die wil helpen met het maken van videofilmpjes voor de sociale media. Leeftijd, geslacht, huidskleur en politieke voorkeur zijn onbelangrijk, wat telt is of je kunt denken in beelden en een beetje handig bent met smartphone en editingprogramma’s. Heb je een paar uurtjes in de week en lijkt het je wat? Stuur een mailtje naar programma@schijtaandegrens of bel met Bert Albers (06-13964610). Meer weten over Schijt aan de Grens: www.schijtaandegrens.nl

Vrijwilligers Schijt aan de Grens  met korting naar de schouwburg
Leuk nieuws voor de vrijwilligers van de werkgroepen in Overloon en Venray. Zij kunnen met korting naar de schouwburg in Venray. Voor slechts € 12,50 kunnen ze op 14 juni naar de voorstelling van het satirische programma De Speld. Een mooi aanbod van Schouwburg Venray en een waardering voor de leden van de werkgroepen, die druk in de weer zijn met het programma voor 27 en 28 augustus.

Overloon biedt open podium
Dit jaar heeft Schijt aan de Grens in Overloon de primeur van een open podium. Onder het motto ‘theater van de grenzeloze uitdaging’ biedt het podium beginnende artiesten laagdrempelig de kans om voor publiek op te treden.
Heb jij een grenzeloos verlangen om iets te laten zien op het gebied van muziek, theater, literatuur, rappen, goochelen of poëzie, of misschien iets waar wij nog niet aan gedacht hebben? Meld je dan aan via onze site. Leeftijd speelt geen rol, iedereen is welkom. Optreden kan al vanaf 5 minuten per act. Er wordt niemand beoordeeld, optredens worden alleen ontvangen door een welwillend publiek. Als beginnend podiumdier sta je er bovendien niet alleen voor. We gooien je niet voor de leeuwen; je wordt begeleid door onze huisband en aangekondigd en begeleid door een presentator.
Geef je grenzeloze fantasieën en verlangens de vrije loop en schrijf je snel in! Wij nemen dan contact met je op. Aanmelden kan via info@schijtaandegrens.nl
Het festival is op zaterdag 27 en zondag 28 augustus, beide dagen van 12.00 uur tot 18.00 uur.