locatie venray

Mgr. Goumansplein | 5801 GZ Venray

Het Stadspark wordt omgetoverd tot een sfeervolle locatie waar straattheater, huiskamerconcerten en het theater van de Kleine Zonde elkaar afwisselen en waar ook het programma "Schijt draait door" te bekijken en beluisteren zal zijn. Er is op diverse plekken van alles te beleven, zo komt er in de kerktoren kunst en een stadsdichter. In het Venray's museum is er een expositie van KIK 5.0 te zien. Overigens is de kerktoren tijdens het hele festival open en gratis toegankelijk.

Programma

Er is weliswaar een nieuwe locatie voor Schijt aan de Grens, maar het programma is als vanouds grensoverschrijdend. Ook als andere jaren staan begin juli nog niet alle puntjes op de i, maar dat duurt niet lang meer. De informatie over deelnemende artiesten, kunstenaars, theaterdieren druppelt langzaam binnen. Dus hou deze web-site de komende weken goed in de gaten. Het zou zonde zijn als je iets mist!


opening schijt aan de grens

zaterdag om 13.00 uur - 100 drummers over de grens

Het wordt een drumspektakel van jewelste: 100 drummers over de grens. Ze zijn er in alle soorten en maten, drummers, percussionisten, oude rotten en jonkies, geschoold of autodidact. Alles kan, het belangrijkste is dat het een knallend begin wordt van Schijt aan de Grens.
Uiteraard is het na de opening nog niet afgelopen, want daarna volgt een drumbattle tussen de teamcaptains. 


Theater

Op de trappen van het gemeentehuis ontdek je Atelier Jerusalem en Niks Zegge, die mime-theater op live-muziek brengen.


Straattheater

Het historisch kerkepedje van Venray is onderdeel van het festivalterrein van Schijt aan de Grens. Met het oog op de Zalige Zonde, wordt dit historisch kerkepedje omgedoopt naar ’t Vuige Pedje. De bezoeker komt hier in aanraking met een dertiental zondige figuren.
Pooiers, prostituees, dronkaards, dealers, potloodventers en junkies komen de boel in Venray wat opschudden. Durf jij in aanraking te komen met deze duistere personages? Kun je ‘nee’ zeggen tegen de mooie dames van plezier? Loop je weg voor de vieze man met de lange regenjas? Speel je balletje/balletje met de gladde gokker? Of geniet je stiekem van onze drag Queen? Trek je stoute schoenen aan en betreedt dit stukje zondig Venray.
Maar niet alleen in het vuige pedje zul je theatrale figuren tegenkomen. Verspreid over het festival vind je Checkpoint Henry, Meesterdief, Salivette Steltlopers Bloody Pirate. 

Checkpoint Henry

Iedereen is welkom op Schijt aan de Grens, maar Henry, van Checkpoint Henry, is een eigenzinnige controlefreak die de bezoekers wijst op de voorwaarden van hun verblijf op ons festivalterrein. Een performance vol positieve en soms ook zotte gedragsregels. Het lukt je vast wel om door zijn douanepost (die toevallig zo groot is als een caravan) heen te komen. De bedoeling is dat de bezoekers met een dikke glimlach en een geldig visum de controlepost kunnen verlaten. Zijn absurd kleine slagboom gaat tenslotte meestal open.

aspasia

AspasiA is een living statue vereniging die is ontstaan uit een vriendenclub en inmiddels uit 10 personen bestaat.
AspasiA komt met twee verschillende living statue acts.De eerste act op zaterdag is Bloody Pirate. Dit gietijzeren beeld heeft jaren op de zeebodem gelegen voordat het uit de zee werd opgehaald. Eenmaal aan land probeert dit beeld uw hart te veroveren, maar wees gewaarschuwd het is en blijft een piraat!
Op zondag kunt u kennis maken met de Meesterdief. We vragen ons af of dit het beeld is van een dief of dat dit een dief is vermomd als een standbeeld. In ieder geval is de kans klein dat uw bezittingen veilig zijn. Beide acts passen in één van de 7 hoofdzonden, namelijk hebzucht.


Muziek

Op de diverse podia zullen afwisselend op beide dagen diverse muzikanten, koren en bands optreden zoals VMK, What's left, Tim en Nelis, Rammenas, Mirakelse TV-tunes Band, Power to the Pipo, We are the message, Embrassibles met rapper, Trane met Tuite, Ragtime Rumours, het Venrays mannenkoor en Jackson's cage. Ook is er op zaterdag de de drumbattle 100 drummers over de grens.

The Ragtime Rumours

Voor wie het niet meer zo precies weet… ragtime is pianoblues, die oorspronkelijk uit New Orleans komt. Dit kwartet bestaat uit multi-instrumentalisten. Bovendien zijn ze alle vier vocalist. Dat is één van de reden waarom ze zo verrassend zijn. Bovendien stralen ze live enorm veel energie, plezier en passie uit. Ragtime Rumours, die uit midden Limburg komen, maken een bruisende mix van ragtime, drunk-swing, swampy blues en hillbilly. Zelf noemen ze het "Rag 'n Roll". In 2017 won dit gezelschap de Dutch Blues Challenge en dan heb je wat in je mars! The Ragtime Rumours blijken in staat te zijn om onweerstaanbaar te kunnen swingen maar ook om prima ingetogen ballads te spelen. Zondags op het hoofdpodium in Venray.

Rammenas

Geen onbekende bij Schijt aan de Grens. Deze poppy bigband uit de regio. De roots liggen echter bij een vriendenkluit uit Sevenum. Met 10 blazers, gitaar/zang, bas gitaar, accordeon, drums en 2 zangeressen met spunk, brengen ze een repertoire dat met een extra smakelijk sausje is overgoten. Denk aan Van Morrisson, Amy Winehouse, Madness, The Specials en Otis Redding. Heb je op 24 augustus zin in een feestje… kom kijken en luisteren naar Rammenas.

Mirakelse TV-Tunes Coverband

Er zit er altijd wel eentje tussen. Zo'n “idioot” op je feestje die zich ineens afvraagt hoe de tune van Dommel ook al weer ging. Of Waku Waku. En voor je het weet sta je de rest van de avond ouwe tv-tunes te blaten. Want geloof ons: ergens in je hoofd zitten alle songteksten nog; ze wachten alleen nog op een goed moment om eruit te komen. Meestal voorafgegaan door een enorme ooooOOOOoooohjaaaaaaAAAA! Met een bak humor en Mirakelse spelletjes tussendoor spelen wij oude en nieuwe tunes van tekenfilms, soaps, reclames en tv-series. Bij onze optredens geldt maar één regel: Meezingen is verplicht! Samenstelling van de Mirakelse TV-Tunes Coverband Ieder lid van de band heeft een jarenlange ervaring in allerlei verschillende soorten muziekgezelschappen. Van metal tot jazz en van musical tot improvisatietheater. De band bestaat uit: Rudy Mackay - oprichter, gitaar, zang, cajon Bastiaan Kuijpers - oprichter, saxofoon, zang, cajon & percussie Bram Brouwers - toetsen, zang Do Jacobson - basgitaar, zang

Venray's mannenkoor

Ze bestaan al meer dan 100 jaar en tellen meer dan 100 leden. Strak in het pak zijn “the men in black” niet meer weg te denken uit het Venrayse culturele leven. De zangers en dirigenten streven naar een hoge graad van perfectie. Maar met Schijt aan de Grens zit er wat minder stijfsel in hun kragen en laten ze nog eens wat anders horen. Want ook de mannen van ’t Venrays Mannenkoor kennen de geneugten van de Zalige Zonde. Laat je verrassen door hun guilty pleasures.

Trane met tuite

In de gezelligste caravan van ons land, tussen schemerlampen en tapijtjes, leven de 3 muzikanten van Trane Met Tuite. Wachtend op het moment dat ze weer het podium op kunnen om te feesten. Niet alleen vóór, maar vooral mét hun publiek! Met of zonder caravan reizen ze door het hele land om hun liefde voor het Nederlandse lied te delen. Dit doet Trane Met Tuite door op unieke wijze gouwe ouwe smartjuweeltjes zoals ‘Zij gelooft in mij’ of ‘Ik verscheurde je foto’ nieuw leven in te blazen. Ook met Hollandse hits zoals ‘De Tweedehands Smartlappenwals’, de 'Drank & Drugsmedley’ of feeststampers zoals  ‘Smoorverliefd’ en ‘Het dondert en het bliksemt’ zorgt Trane Met Tuite voor topvermaak. Van traditionele smartlap tot swingende feestmedley, van een volledig Nederlandstalige avond tot een combinatie met Duitse nummers… Trane Met Tuite kan uit verschillende vaatjes tappen om het feest helemaal naar ieders wens te maken en heeft een ruime keuze uit nummers in hun repertoire die aansluiten op het thema Zalige Zonden!

Tim en Nelis

TIM & NELIS is een rap duo dat zijn roots heeft in Venray. Deze jongens net gestart aan hun eigen muzikale carrière maar bij hun optredens lijkt het alsof ze dit al 10 jaar doen. Met hun nummers als ‘Freek Vonk’ en ‘Hoekbank’ weten ze het hele publiek mee te krijgen in de energie van hun eigen plezier. Als je deze jongens ziet zal het je niet ontgaan zijn dat daar al enige muzikale ervaring in zit. Tim is van jongs af aan al bezig met muziek, produceert nu een aantal jaar en studeert aan de HBA. Hij probeert met z’n producties van TIM & NELIS een vernieuwend concept te maken met een eigen sound voor zowel het grote publiek als de fijnproever. Nelis is begonnen als een van-alles-wat-kunner. Geïnspireerd door Boudewijn de Groot, de Jeugd van Tegenwoordig maar ook Jett Rebel en the Doors, wist deze jongen al vanaf kleins af aan dat hij ooit op een dag ook een podium voor zichzelf had. Met zijn enthousiasme en humor komen de producties van TIM & NELIS tot leven. Hun optredens bol staan van de energie. Het kwartet speelt rauwe jazz-funk vol avontuurlijke improvisaties, maar is ook niet vies van uitstapjes naar rock en blues aan elkaar geregen door virtuoze solo’s en een immer aanwezige groove.

Die Verdammte Spielerei

"Ze waren met zessen, ze liepen in Gent rond. Ze kwamen van nergens, gingen nergens naartoe." Naar de gevleugelde woorden van Jan De Wilde ontstond in juni 2006 Die Verdammte Spielerei. Onze Vlaamse kleinkunstenaar voorspelde het al: “En dan loopt er ergens een nieuwe fanfare, een nieuwe fanfare van honger en dorst.”
Intussen groeiden ze uit tot het zotste wandelorkest van het Westelijk Halfrond. Ze marcheren fier als een fanfare en lopen nooit verloren dankzij hun actieve en oplettende Herr Kapellmeister. Samen zorgen ze voor een geheel van topmuziek in combinatie met volksverlakkerij. Typische fanfaremuziek, een polka, een radiomelodie, een vleugje klassiek of een andere geestige verrassing.
De klassieke fanfare kennen de mensen van binnen en van buiten, elke zichzelf respecterende parochie heeft nu eenmaal een koninklijke harmonie of fanfare. Die Verdammte Spielerei neemt een loopje met deze Vlaamsche realiteit. De tamboer-majoor ruilde het vaandel voor de megafoon en de muzikanten hun das voor een marcelleken. De doorzopen grijsaards van de fanfare maken plaats voor 6 dronken adonissen met kathedralen van lichamen, spitsbogen en rondbuiken.
Verder kort samengevat: muziek spelen tussen het publiek, fanfaregewijs, mensen ambeteren en onnozelheid verkopen. Bijzonder geestig en vooral heel mobiel, daarbij is alles mogelijk.

Brassfunkband The Embrassibles.

Dat is grensvernietigende muziek met een koperen basis, een aanstekelijk enthousiasme en een dosis energie waar je u tegen zegt. Dankzij een mix van jazz, funk, soul, gecombineerd met een vleugje hip hop en hardrock, laten deze smaakmakers menig festival in binnen- en buitenland schudden op zijn grondvesten. Zowel covers als eigen werk passeren de revue, waarbij tal van muziekstijlen en invloeden uit de hoge hoed worden getoverd. Embrace the Brass!

power to the pipo

Hun optredens bol staan van de energie. Het kwartet speelt rauwe jazz-funk vol avontuurlijke improvisaties, maar is ook niet vies van uitstapjes naar rock en blues aan elkaar geregen door virtuoze solo’s en een immer aanwezige groove. Power to the Pipo funkt, swingt, grooved en verbiedt luisteraars om stil te blijven zitten of staan.


Schijt draait doorrr!

Denk aan: scherpe en grappige interviews met bekende en onbekende gasten over aansprekende Venrayse onderwerpen, afgewisseld met cabaret, gesproken column en live muziek. Denk aan een Venrayse mix van DWDD en Spijkers met koppen en je hebt: Schijt draait door! Zaterdag 24 augustus, van 13.45 tot 14.45 uur, in het Venrays museum De Borggraaf. Save the date!

Aan het programma wordt volop gewerkt, laat je dus maar verrassen. Wat we kunnen verklappen is dat zonden de rode draad vormen. De zeven hoofdzonden uit de katholieke kerk, maar ook de zeven deugden die daar tegenover staan en natuurlijk de zalige zonden van Schijt aan de Grens 2019. Wat zijn de guilty pleasures van de gasten bij Schijt draait doorrr!

Ook over de gasten kunnen we nog niet veel vertellen. Behalve één: burgemeester Hans Gilissen gunt de gasten een glimp van zijn denkwereld. De Venrayse burgemeester neemt op 1 januari 2020 na tien jaar afscheid van Venray. Waaraan heeft Hans Gilissen zich (zalig) bezondigd?
Verder aandacht voor de campagne RespectOn! Wat is het precies en wat stellen Venrayse jongeren zich voor bij het horen van het woord respect? De muziek, passend bij het thema van (zalige) zonden, komt van het trio D’Accord, bestaande uit drie Venrayse topmuzikanten: Jeffrey Meijer, Peter Verberne en Ad Welten.
Nog meer reden om in je agenda te zetten: Schijt draait doorrr!, 24 augustus, 13.45 uur. Zorg dat je erbij bent.


Singersongwriters

Met Adil, Jessie Ratelland, Chico Dommeck, Maarten van Praag, Pyure, Roel Verburg.

Roel C. Verburg – Gitaar Comedian

Als één van de weinige comedians van Nederland weet Roel C. Verburg stand-up comedy te combineren met muziek; en waar bij de meeste cabaretiers de liedjes vaak een rustpunt vormen, gaan bij Roel de grappen (ook in zijn liedjes) in hoog tempo door.
“Fucking grappig” aldus Giel Beelen en volgens Elsevier brengt Roel liedjes in de traditie van Hans Dorrestijn, met de muzikale kwaliteit van Spinvis.

Adil

Adil (°1990) is een geboren en getogen Berchemnaar die als kleine jongen niets liever deed dan samen met zijn 3 broers The Jackson 5 imiteren. Zijn liefde voor muziek bracht hem op 17-jarige leeftijd een plek op in de top 10 van Idool 2007. Na enkele jaren van studeren, werken en gitaarlessen in Barcelona begon Adil met Abdel Kariem Asselman aan de groep: Adil & A.K.A. Hun muziek omschrijft Adil zelf als rhythm & soul. "What you see is what you get" is hun motto op het podium.
Adil vond zijn eigen stem en sound door in Barcelona met singer-songwriters aan de slag te gaan. In zijn teksten wil hij het graag hebben over de energie en kracht van mensen. Zijn nummers zijn dan ook soulfull, met een inslag van R&B en pop.
Hij houdt ervan om op het podium een dialoog aan te gaan met zijn publiek en om hen – en zichzelf – kippenvel te bezorgen.

Maarten van Praag

Maarten van Praag: een aangenaam hees, indringend en herkenbaar stemgeluid. Liedjes die je
raken, recht naar het hart. Maarten is een zanger en een verhalenverteller, een muzikant en een performer.
De rode draad in zijn bestaan als liedjesschrijver vormen de ontmoetingen met tal van mensen die hij op zijn pad tegenkomt. Zijn palet wordt gevormd door de momenten dat zijn leven dat van een ander kruist. Maarten van Praag is een muzikant die met beide benen in de wereld van nu staat. Maarten van Praag speelt live alleen of met dynamische band. Telkens overtuigend, verrassend en verpakt met een flinke dosis humor.


Beeldende Kunst

Kunst vind je in het Venrays Museum waar Kik 5.0 exposeert met werken van Saskia, Tamara, Jet, Gemma, Liesbeth, Henriette, Carina, Harrie en Carla. Gijs van Bon Skryf maakt op een bijzondere manier teksten.
En verder wordt er ter plekke kunst gespoten op een lange muur in het stadspark door de graffiti-kunstenaars Patrick de Kaste, Tom Hofman, Jos Hoppenbrouwers, Rosalie de Graaf, , Werner Zwakhalzen, Richard Cosh, Tom Linnenbank en Gart Smits.

Gijs van Bon - Skryf

Skryf schrijft met zand teksten op de grond. Uit een kleine gestuurde opening stroomt zand. Hij legt zo in traag tempo de tekst letter voor letter neer. De machine beschermt zolang hij schrijft dat deel van de tekst. Als hij klaar is rijdt hij door naar het volgende deel van de tekst en daarmee geeft ze het geschrevene bloot aan de elementen en passanten. Langzaam raakt de geschreven tekst steeds meer aangetast door weer, wind en publiek, en verdwijnt weer langzaam. Skryf kan zo een lange tekst neerleggen in een straat of op een pad. De tekst kan verschillen van één woord tot een heel epos, van grote tot kleine letters. Er kan buiten worden geschreven, dit levert een iets rauwere en sneller vergankelijkere tekst op, en binnen, waar het heel strak, subtiel en precies lang kan blijven bestaan. Skryf refereert aan de vergankelijkheid. Een luttel hoopje zand creëert de magie van het woord. De mens, de natuur en de tijd zorgen ervoor dat het woord weer vervliegt. Soms erg snel, soms heel langzaam. Als zand door de vingers....

Kings of Colors - Graffiti workshops

Kings of Colors laat bezoekers, jong en oud, van Schijt aan de Grens, kennis maken met het fenomeen graffiti door het geven van workshops. Maak een ontwerp, kies een kleur en maak je eigen graffiti kunstwerk. Gezellig met z’n allen samenwerken in een ontspannen sfeer,
is een uitstekende manier om je fantasie en creativiteit te stimuleren! Op zaterdag en zondag zijn er doorlopende workshop, per dag twee workshops van een uur, waarbij deelnemers (voor €10 per uur) zelf een graffiti kunstwerk kunnen maken. Een workshop begint met een korte introductie en de basis theorie lettertekenen. Na de uitleg over het gebruik van de spuitbussen, technieken en veiligheid, mag iedereen zijn eigen graffiti kunstwerk maken. De kunstwerken mogen na afloop uiteraard mee naar huis genomen worden.
Voor graffiti workshops geldt een minimum leeftijd van 9 jaar.

KIK 5.0

In het Venray's museum is een uiteenlopende expositie van tekeningen, beeldhouwwerken, keramiek, kunstinstallaties, collages, schilderijen en proza. De werken zijn gemaakt door KIK 5.0, een groep van negen regionale kunstenaars.

Harry van der Borg

Gefascineerd door de beelden, die ik ooit zag, ben ik zelf zo’n vijftien jaar geleden begonnen steen te bewerken. Bij het werken met steen bepaalt deze zelf welke richting ik op ga, maar spelen waarnemingen in het dagelijkse leven, de natuur, ook een rol. Tijdens het proces ontstaat de vorm. Ik laat mij dus leiden door het materiaal, waardoor soms ook voor mijzelf het resultaat verrassend kan zijn. De werken hebben dus ook geen titel. Je mag er in zien wat je er in wil zien.

Henriëtte Schaeffers

Mijn werk bestaat vaak uit installaties en/of schilderijen.
Inspiratie voor mijn werk is veelal de grens/relatie tussen mens en dier, identiteit en diversiteit van mens en dier, onze plek en rol in deze wereld.
Voor het thema ‘Zalige Zonden’ heb ik gekeken naar wat ‘Zalige Zonden’ kunnen brengen, en de achtergrond; waarom mensen ‘Zalige Zonden’ begaan..

Carina Smits

Het thema “zalige zonden” bracht mij tot de gedachte van het zalige ” niets doen”. De druk van alle ballen hoog moeten houden loslaten en je overgeven aan niets doen, bezinning.
Het niet hoeven posten op Instagram, niet hoeven facebooken of twitteren en zorgen dat je voldoende likes hebt. Niet steeds bereikbaar zijn. Maar lui zijn. Niets....doen. Een zonde in de ogen van onze ouders, want “ledigheid is des duivels oorkussen”.........

Carla Clevers

Carla Clevers raakt aan het thema Zalige zonden met een muuraltaar van O.L.V. van de Zalige Zonden. Het thema van de zonden bracht haar uit haar evenwicht. Ze herstelde dat door naast de 7 hoofdzonden, de 7 deugden te verbeelden. Elke zonde en deugd heeft een eigen symbool gekregen. Soms een bestaand symbool, zoals geloof, hoop en liefde, en soms een door haar ontworpen symbool. Ze prijken aan de muur als een 'veld' van symbolen.

Jet van Enckevort

Jet laat een installatie zien van een aantal samengevoegde elementen, die bewerkt zijn met papier-maché. Het thema ‘spielerei’ staat hierbij centraal. Het is een verwijzing naar de onschuld en onbevangenheid van een kind. Door middel van een speels en kleurrijk geheel wil ik graag uitdrukking geven aan een kindertijd die bol staat van van het ontdekken, spelen, leren en een heleboel uitdagingen. Een tijd die nog niet beïnvloed is door alle hedendaagse problematiek.

Liesbeth Loeffen

Natuurlijke materialen zijn meestal verweven in mijn werk. “Zalige zonden” het thema van dit jaar, vind ik een heel lastig thema totdat……… Ik de krant op een ochtend open sla en lees een verschrikkelijk bericht…
Het grijpt me aan, heel erg zelfs. Ik voel verdriet voor de mensen die getroffen zijn en probeer me te verplaatsen in hun situatie. Zij moeten leven met een herinnering, die littekens achterlaten, die ze altijd bij zich moeten dragen. De daders hebben zich misdragen, schaamteloos. Stellen zich boven de gewone mens! Is dit hoe de kerk met ons mensenkinderen omgaat? Ongeloof,onbegrip,onacceptabel. Dit alles speelt zich af achter gesloten deuren, in achter kamertjes of God weet waar. Dan is mijn idee geboren. Ik wil mijn verhaal vertellen over de “zalige zonden” van de kerk. Een kwalijke zaak lijkt me.

Gemma Vissers

Om een aansluiting te kunnen maken op het Schijt aan de Grens thema ‘Zalige Zonden’ ben ik op zoek gegaan naar een zalige zonde. Al snel had ik deze gevonden en wel in mijn eigen woonplaats Wanssum.
Op de rotonde aldaar is een paasbeeld te zien dat enige tijd geleden besmeurd werd met witte poeder onder de neus. Het idee was geboren. Gezien drugs naar mijn mening als een zalige zonde kan worden beschouwd, ontstond hiermee al gauw het inzicht, dat ik mijn eigen gecreëerde beelden door middel van diverse zalige zonden kon laten spreken.

Martens & Martens

In het kader van het Schijt aan de Grens 2019 thema ‘Zalige Zonden’ en ter ere van alle dubbel uitgevoerde mensen presenteren Martens & Martens: ‘MRS. DOPPELGӒNGER’. Het is een kunstvoorstelling over de tweeling als zondebok en knuffelpop waarin traditiegetrouw woorden worden gekoppeld aan geschilderde beelden, met de nadruk op de onderhuidse emotie. ‘MRS. DOPPELGӒNGER’ is als het ware een film over de tweeling door de jaren heen, waarvan je niet weet of je nu de waarheid of fictie voorgeschoteld krijgt. Buitensporig gevonden gisteren, geliefkoosd morgen, dubbelzinnig verklaard vandaag maar altijd het bekijken waard. De schilderijen zijn gemaakt door Tamara Martens. De teksten zijn geschreven door Saskia Martens.


Dans

Het danspodium staat garant voor adembenemende dans die enerzijds zalig zal zijn, maar misschien ook wel wat zondigs in zich heeft.

Dizzy dance

Voor de derde keer mogen de dansers van Dizzy Dance meedoen aan Schijt aan de grens. Tijdens de optredens laten zij zien wat dans voor hen betekent.... Of dit een zalige zonde is mag het publiek bepalen maar genieten zullen de dansers en het publiek zeker, want Dizzy Dance wordt ook nog eens muzikaal begeleid door de cellisten Jip en Roos.
In elk blok laat Dizzy Dance andere dansstukken zien. In het eerste blok dansen de Cupcakes van Dizzy Dance samen met de andere selectiegroepen ‘Dinner time’. In de andere blokken is een variatie van nieuwe stukken in verschillende dansstijlen en ook een dans met live muziek te zien. Wij hopen dat ons publiek geniet van deze dansen.

Danshuis Venray

Tijdens Schijt aan de grens zullen enkele groepen van Danshuis Venray meedoen aan een locatievoorstelling : "Zonde". Ken je dat, als je dingen saai vindt? Dan wil je heel graag slapen! Of lekker gapen! Maar dan moet je recht zitten..... en dan mag je niet liggen pitten.
De dansers van Danshuis Venray vertonen op geheel eigen wijze hun zonden.
Tussendoor zijn er gedichten te horen met als thema zalige zonden in de belevingswereld van de kinderen.


Kids

Er is een doorlopend programma voor kinderen met o.a. een kindervoorstelling, Repair kid, zalige zandbak. knutselen met tante Truus, een voorleesactiviteit en het blotevoetenpad.

Repair Kid

“Kom je gezellig SLOPEN?  JA, het is KAPOT! En dan?  KIJK GOED, wat zie je allemaal?  NIX, NIX, NIX hoeft weg!  Maak er KUNST van! “   Repair Kid is sinds 2012 een geweldig non-profit initiatief van Cis deyl en bedoeld om milieubewustzijn, creativiteit en oplossingsgericht denken bij kinderen te bevorderen. Met de reizende caravan Tante II bezoekt Cis scholen, markten, buurtfeesten, beurzen, festivals en andere festiviteiten op uitnodiging en biedt kinderen de gelegenheid om in een unieke sfeer te onderzoeken hoe apparaten eigenlijk in elkaar zitten, door ze de gelegenheid te geven ze te slopen onder begeleiding en met gereedschap. Met de restanten worden de kinderen uitgedaagd te recyclen en er kunst van te maken om zo te ontdekken dat het niet nodig is om ook maar iets weg te gooien. Elk voorwerp kan gebruikt worden om er iets anders van te maken.

We gaan op berenjacht

Voorleesactiviteit met een blote voeten pad rondom het prentenboek ‘We gaan op berenjacht’ van Helen Oxenbury en Michael Rosen.

In het prieeltje bij de Borggraaf staat een groot bed waar het voorlezen gaat beginnen.
Voorlezer en kinderen: iedereen op bed en schoenen uit! En dat is niet omdat het bed niet vies mag worden! Ná het voorlezen gaan we écht op berenjacht. We gaan een hele grote vangen. En we zijn niet bang. Net als in het boek moeten we onder andere door gras, een koude rivier en dikke modder lopen. We kunnen er niet overheen, we kunnen er niet onderdoor: O nee! We moeten er wel dwars doorheen! We zullen dus lekker vies worden.
Na allerlei ontberingen komen we bij een grot. We sluipen naar binnen en WAT IS DAT? Een wel heel erg grote beer! Terug door de modder, de rivier, het gras...
Terug naar bed, gauw onder de dekens. Spannende avonturen kun je maar beter beleven met een boek! En door al die vieze voeten is het bed nu echt niet meer schoon. Zalig toch.


Culinair

De horeca is in de vakkundige handen van TOF. ALLES DRAAIT OM TASTING EN SHARING, GENIETEN EN DELEN. DAT HEERLIJKE MOMENT, GENIETEN VAN EEN GOED GLAS WIJN, EEN HEERLIJK GERECHTJE OF HELEMAAL CULINAIR LOS.

Onder het genot van een hapje en een drankje van Gastrobar Tof kun je ook culinair genieten bij Schijt aan de Grens in Venray. Dat kan van alles zijn, denk bijvoorbeeld aan speciaalbiertjes en de sfeer in het park beleven met een goed gevulde picknickmand. De picknickmanden........ die zijn alleen verkrijgbaar op bestelling.
Kosten voor deze rijkelijk gevulde mand voor 2 personen zijn €35. Er komt nog wel een borg bij van €15 maar deze krijg je natuurlijk gewoon terug als je alles weer inlevert (alles wat je niet op kan eten of drinken natuurlijk).

Bestellen van de picknickmanden kan tot en met 21 augustus bij Gastrobar Tof tel. 0478- 588680. Ophalen is op zaterdag en zondag tussen 13.00 en 13.30 uur.

Heb je vragen?
Neem dan met ons contact op.
VOLG ONS
© 2019 Schijt aan de Grens | ontwerp en realisatie Studio Coppis