locatie overloon

Helderseweg 31 | 5825 CE Overloon

De Zalige Zonde, de hemel en het vagevuur en voor enkelingen, de hel, staan op je te wachten in 't Helder. We willen het Theater van de Zalige Zonde laten verrijzen speciaal bedoeld voor de luisteraars.... Opzwepende muziek die je verleidt en uitdaagt om toe te geven aan jouw zonde. Heilige huisjes, peep peep shows, engelen, travestieten en alles wat De Zalige Zonde maakt tot een hels spektakel waar het vuur vanaf spat! Kunst met borsten, cabaret, rap, humor en nog veel meer krijgt een plaats op ons festival. 

Programma

Het programma begint steeds meer vorm te krijgen. Hoe zalig of hoe zondig is nog niet tot in de puntjes uitgewerkt, maar hieronder ontdek je al een eerste opzet. Verdere informatie volgt de komende weken, dus check regelmatig deze web-site om te ontdekken of de act of kunstvorm waar jij rode oortjes van krijgt ook aanwezig is op locatie Overloon.

Straattheater

Doorlopend straattheater gebaseerd op de zeven hoofdzonden en in de meest uiteenlopende vormen en personen. Bij de ingang passeer je de poort van de Zalige Zonde waar grondig onderzocht wordt of je het festival aankunt. Verder bevragen drie kunstzinnig uitgedoste dames de bezoeker op zijn of haar zalige zonde en daar staat een zalige traktatie tegenover. Er is gelegenheid om te biecht te gaan en absolutie te krijgen, een peepshow te bezoeken en een waarzegster te raadplegen. In het kader van de hoofdzonde ijdelheid kun je tegen een spectaculaire achtergrond een selfie maken en ook het toiletbezoek krijgt een meer dan apart tintje door de schaamteloze toiletdames. Daarnaast zijn er nog diverse portiers die tekst en uitleg geven over de werking van het theater en wordt er een thriller opgevoerd.


Theater van de zalige zonde

In het theater vindt een unieke samenwerking plaats tussen schrijvers en muzikanten, zangers dit alles met de bezielende begeleiding van Bart-Jan Baartmans met zijn huisband The space Age Travellers

 TITEL           SCHRIJVER            VERTOLKER
Minnespel   Ans van Kessel           Stefan Kollee
Mien Libidore        Jos Kuijpers           Jos Kuijpers
Zalig zijn zij        Anja Geurts           Zand & Grind
Mooie meisjes duren nooit lang   Maro van de Plasse           The Allyway
Bingwatcher        Geurt Franzen           4e Hoedanigheid
De liefde trekt voorbij        Frans Fleuren           Balou/Anne Baartmans
Zinderend Zalige Zonden        Björn de Leijer           Etan Huijs
Zalige zonden        Truus vd Berg           Miep Hofmans 

Muziek en dans

Op de diverse podia zullen afwisselend op beide dagen diverse muzikanten, koren en bands optreden zoals de Sjanellekes, smartlappenkoor, Lemon, Slack Attack, Allyway & Huub Janssen, Luuk Lenders, Stephan Kollee & Balou, Jos Kuijpers & Etan Huijs, Jamsessie van de zalige zondes, Maarten van Praag, Adil, Dave, de 4e hoedanigheid, Trinxx, Pheasant Pluckers, Simonsband en Pieter Simons, Colney Hatch en Ars Musica.

Adil

Adil (°1990) is een geboren en getogen Berchemnaar die als kleine jongen niets liever deed dan samen met zijn 3 broers The Jackson 5 imiteren. Zijn liefde voor muziek bracht hem op 17-jarige leeftijd een plek op in de top 10 van Idool 2007. Na enkele jaren van studeren, werken en gitaarlessen in Barcelona begon Adil met Abdel Kariem Asselman aan de groep: Adil & A.K.A. Hun muziek omschrijft Adil zelf als rhythm & soul. "What you see is what you get" is hun motto op het podium.
Adil vond zijn eigen stem en sound door in Barcelona met singer-songwriters aan de slag te gaan. In zijn teksten wil hij het graag hebben over de energie en kracht van mensen. Zijn nummers zijn dan ook soulfull, met een inslag van R&B en pop.
Hij houdt ervan om op het podium een dialoog aan te gaan met zijn publiek en om hen – en zichzelf – kippenvel te bezorgen.

Maarten van Praag

Maarten van Praag: een aangenaam hees, indringend en herkenbaar stemgeluid. Liedjes die je raken, recht naar het hart. Maarten is een zanger en een verhalenverteller, een muzikant en een performer.
De rode draad in zijn bestaan als liedjesschrijver vormen de ontmoetingen met tal van mensen die hij op zijn pad tegenkomt. Zijn palet wordt gevormd door de momenten dat zijn leven dat van een ander kruist. Maarten van Praag is een muzikant die met beide benen in de wereld van nu staat. Maarten van Praag speelt live alleen of met dynamische band. Telkens overtuigend, verrassend en verpakt met een flinke dosis humor.


Poëzie en verhalen

Sterke verhalen, verrassende en erotische poëzie door Mia Dekkers, Ans van Kessel, Petra Berkers en Valse Hoop.


Beeldende Kunst

De kunst is verweven in het festival en vind je op diverse plekken, zowel binnen als buiten. Het is niet alleen een tentoonstelling maar ook ter plekke wordt er nog aan zalige creaties gewerkt.

Piet Gouverneur           Illustrator, kunstschilder en grafisch ontwerper
Hanneke Vreede   Objecten van glas
Marieke Jacobs        Kunstenares van de Engelen
Carla Rijke   Keramiek en tekeningen
Floor Hermans   Billboards, pentekeningen en kunstschilder
Peter Arts        Fotografie
Erik Evers        IJzeren sculpturen
Jan Maessen        Kunstschilder op objecten
Job Cox en Martens & Martens        Schilderijen in thema en poëzie
Jolanda Medenbach   Beelden van keramiek en schilderijen
Karin Juwet   Maskers en hoofden van keramiek
Sjuul Baltussen   IJzeren Torsos
Carlette Reijcken   Schilderen vanuit emoties
Agnes van Dijk   Schaamteloze creaties
Saskia Weerepas   Schilder/objecten
Geert Weijs en Peter Nooyen   IJzeren objecten
Fotoclub Kikus   Fotografie van het theater: Zalige zonde
Overloonse Beeldhouwgroep   Allerlei Stenen
Overloonse Schildergroep   Schilder een Torso

Kids

Er is een doorlopend programma voor kinderen onder leiding van SJil, Carmen Luschen en Ria de Bruin. Zo is er o.a. popcorn, een springkussen, kun je knutselen, schilderen en nog veel meer.


Culinair

Drankjes van Hay zoals grensbier, wijwater en zalige wijn. Thijs met zalige spijs waaronder heerlijke gerechtjes van het vagevuur en ijscowagen de Vlam met verleidelijke ijsjes van Heldro.

Heb je vragen?
Neem dan met ons contact op.
VOLG ONS
© 2019 Schijt aan de Grens | ontwerp en realisatie Studio Coppis