Schijt draait doorrr met kerst!

29 december 2019

Schijt draait doorrr! was een groot succes tijdens Schijt aan de Grens deze zomer.
Voor wie er was en voor wie het heeft gemist was er nu ook Schijt draait doorrr met kerst!

Goede gesprekken, pittige columns en hemelse muziek. op zondag 29 december, van 14.00 tot 15.30 uur, in de Foyer van Schouwburg Venray. 

We hebben kennis gemaakt met Luc Winants, de bijna-burgemeester van Venray.
Stan Verhaag blikte met hem terug op 2019 en probeerde alvast wat te weten te komen over de man die officieel op 1 januari Hans Gilissen opvolgt.

Ook aan tafel bij Stan zat de 13-jarige Noa Hermans. Het meisje uit Venray weet wat ze wil en dat is wethouder worden. Maar dat is voor later. Op de korte termijn vindt ze dat Venray een jeugdraad moet krijgen. (Gelukkig?) houdt ze niet alleen van politiek. Voor voetbal en Formule 1 kun je haar ook wakker maken. 

 

Schijt aan de grens wint de venrayse cultuurprijs

28 december 2019

In een nagenoeg uitverkochte schouwburg werd zaterdag 28 december bekend dat Schijt aan de Grens de juryprijs van de Venrayse Cultuurprijs heeft gewonnen. In aanloop naar de uitreiking werden er filmpjes vertoond, gesprekken met de genomineerden gevoerd maar was er ook entertainment op muziek- en dansgebied. Daarna brak het moment van de waarheid aan, de uitreiking!


Twee belangrijke pijlers in de wijze van kiezen waren innovatie en het bereik van het culturele initiatief. De jury was van mening dat Schijt aan de Grens aan deze criteria het meest voldeed.
Na een kort bedankwoord van voorzitter Wilbert Jeuken die in zijn speech benadrukte dat Schijt aan de Grens niet kan bestaan zonder de honderden vrijwilligers én deelnemers die telkens weer keihard werken en ervoor zorgen dat er een fantastisch festival wordt neergezet, werd er gefeest, tot in de late uurtjes....

Heb je vragen?
Neem dan met ons contact op.
VOLG ONS
© 2019 Schijt aan de Grens | ontwerp en realisatie Studio Coppis