Waardering voor live praatshow Schijt Draait Doorrr!

29 december 2019

De oudejaarseditie van de Venrayse live praatshow Schijt Draait Doorrr! smaakt naar meer. Boeiende gesprekken met interessante gasten, afgewisseld met muziek en humor. De ongeveer zeventig bezoekers reageerden enthousiast op de co-productie van Schijt aan de grens en Schouwburg Venray. Schijt Draait Doorrr! is een prima aanvulling op het cultuuraanbod in Venray.

Het programma op zondag 29 december j.l. in de foyer van de schouwburg begon met een blokje cultuur. Gespreksleider Stan Verhaag sprak met schouwburgdirecteur Paul Franssen, met Wilbert Jeuken, de kersverse winnaar van de Venrayse cultuurprijs, en met Kees Teeuwen van het festival Kitsch. Daarna was het tijd voor een gesprek over boeren, de gespannen verhoudingen en hoe het verder moet met de veehouderij. Een zwaar onderwerp, maar gelukkig zorgde varkensboer en columnist Rob Poels voor humor en relativering. Aandoenlijk was gesprek tussen Luc Winants en de 13-jarige Noa Hermans. Noa ijvert voor een jongerengemeenteraad en wil wethouder worden. Het gesprek eindigde met de afspraak voor een wederzijds bezoek.

Schijt Draait Doorrr! zorgde ook voor nieuws. De steun van bijna-burgemeester Luc Winants voor de veehouderij haalde de Peel en Maas en schoot bij bezorgde burgers over de overlast van stallen in het verkeerde keelgat.

Voor de professionele muzikale omlijsting zorgde het trio D’Accord, dat putte uit hun ruime repertoire van jazzy swingende nummers.

Klik HIER voor de volledige uitzending.

Na het succes van de tweede Schijt Draait Doorrr! gaat de organiserende werkgroep nadenken over hoe nu verder? Doorgaan met het programma ligt voor de hand, maar hoe vaak en wanneer, daarover hebben ze nog geen besluit genomen.

Schijt aan de grens wint de venrayse cultuurprijs

28 december 2019

In een nagenoeg uitverkochte schouwburg werd zaterdag 28 december bekend dat Schijt aan de Grens de juryprijs van de Venrayse Cultuurprijs heeft gewonnen. In aanloop naar de uitreiking werden er filmpjes vertoond, gesprekken met de genomineerden gevoerd maar was er ook entertainment op muziek- en dansgebied. Daarna brak het moment van de waarheid aan, de uitreiking!


Twee belangrijke pijlers in de wijze van kiezen waren innovatie en het bereik van het culturele initiatief. De jury was van mening dat Schijt aan de Grens aan deze criteria het meest voldeed.
Na een kort bedankwoord van voorzitter Wilbert Jeuken die in zijn speech benadrukte dat Schijt aan de Grens niet kan bestaan zonder de honderden vrijwilligers én deelnemers die telkens weer keihard werken en ervoor zorgen dat er een fantastisch festival wordt neergezet, werd er gefeest, tot in de late uurtjes....

Heb je vragen?
Neem dan met ons contact op.
VOLG ONS
© 2019 Schijt aan de Grens | ontwerp en realisatie Studio Coppis