Skip to main content

Het Grote Schijt Draait Doorrr! Verkiezingsdebat

Schijt aan de Grens & Peel en Maas presenteren:

De gemeenteraadsverkiezingen staan voor de deur. Nog geen idee waarop je gaat stemmen? Of wil je gewoon de lijsttrekkers van de acht partijen live in actie zien? Kom dan zondag 13 maart naar het grote Schijt Draait Doorrr! Verkiezingsdebat.

In de foyer van Schouwburg Venray gaan de lijsttrekkers met elkaar in debat. Ze worden aan de tand gevoeld door gespreksleiders Bert Albers en Stan Verhaag. Zij pakken met de politici maximaal acht thema’s bij de kop. De thema’s cultuur, intensieve veehouderij, het sociaal domein en vliegbasis De Peel bespreken ze in de vorm van één 1-op-1-debat, waarbij andere lijsttrekkers mogen ‘inbreken’ door eenmalig een joker in te zetten. Wie het 1-op-1 tegen wie opneemt wordt ter plekke door loting bepaald. De thema’s ‘Waarover gaat de gemeente(raad) eigenlijk nog?’, verdozing, leegstand in het centrum, en vluchtelingen bespreken ze via snelle rondes waarbij iedere lijsttrekker een halve minuut aan het woord komt.

Maar Schijt Draait Doorrr! is meer dan praten over politiek. De vertrouwde ingrediënten van de eerdere Schijt Draait Doorrr!-talkshows ontbreken niet. Dus is er ruimte voor huisband d’Accord Combo; dit Venrayse trio speelt jazz, gipsy en blues in verschillende talen en haakt tekstueel ook in op de politieke actualiteit. Ook de gesproken columns van Rob Poels en Bert Albers zijn weer van de partij.

Het Grote Verkiezingsdebat is opgezet door Schijt Draait Doorrr! (de talkshow van cultuurfestival Schijt Aan De Grens) en weekblad Peel en Maas en is rechtstreeks te volgen op Peel en Maas TV en later terug te kijken op YouTube. Maar live erbij zijn is natuurlijk het allerleukste. Het debat begint om 14.00 uur en is gratis toegankelijk (inloop vanaf 13.30 uur), maar vol = vol!