100 drummers over de grens

Je drumt of bespeelt een percussie-instrument? Alleen of in een groep of bandje? Je hebt les of je hebt het je allemaal zelf aangeleerd? Je bent een oude rot of net twee weken bezig? Maakt allemaal niet uit. Iedereen kan meedoen aan 100 Drummers over de Grens! Om samen in Venray op zaterdag 24 augustus het festival Schijt aan de Grens met een drumspektakel van jewelste te openen.

Wat gaan we doen? Met 100 drummers en percussiespelers, verdeeld over 4 groepen, gaan jullie 4 nummers spelen. Elke groep bestaat uit 25 slagwerkers met dezelfde kleur. Een kleur hoort bij een continent. Elke groep heeft een teamcaptain, een professionele drummer.

Dit zijn de kleuren en de continenten:
Europa - VS | blauw

De drummers snaredrums.

Extra percussie: tamboerijn


Azië | rood

De drummers bespelen Japanse taiko’s of floortoms met een bekken op standaard.

Zuid-Amerika | geel

De drummers bespelen latin-instrumenten, zoals 
conga’s, bongo’s, surdo’s, timbales en cajóns.

Extra percussie: koebel met stok


Afrika | groen

De drummers bespelen djembés, doundouns, basdrums.
Extra percussie: shakers

Klik even op de link hieronder naar een site waar je meer informatie kunt vinden over de te spelen partijen. De datum en de plek klopt niet, maar voor de rest is het vergelijkbaar met Schijt aan de Grens en je kunt hier al wel prima alvast de sfeer proeven! 

De groepen staan voor het podium. Onder leiding van de teamcaptain spelen jullie een eenvoudige partij, die jullie vooraf via de mail ontvangen en thuis kunnen oefenen. De vier partijen vormen samen een nummer en de vier nummers vormen samen één indrukwekkend slagwerkspektakel. In totaal zijn jullie ongeveer 20 minuten lekker aan het drummen!

Maar dan is het nog niet afgelopen, want daarna kunnen jullie samen met alle andere toeschouwers nog tien minuten genieten van een drumbattle tussen de teamcaptains. Aanmoedigen mag!

Al zin gekregen? Meld je dan aan via het aanmeldformulier hieronder. Vermeld je naam, leeftijd, mailadres en natuurlijk welk instrument je zaterdag 24 augustus meebrengt en hoelang je er al op speelt.

Je drumnoten kun je hier downloaden.

Heb je vragen?
Neem dan met ons contact op.
VOLG ONS
© 2019 Schijt aan de Grens | ontwerp en realisatie Studio Coppis